FAQs Nanny’s2021-01-09T19:30:05+00:00

Veel gestelde vragen van Nanny’s

gastouder
Wat verdien ik als Nanny?2020-01-08T18:53:55+00:00

Als nanny maak je afspraken met de vraagouders, immers je komt bij hun in dienst. Het bedrag is onder andere afhankelijk van je leeftijd, werkervaring en het aantal kinderen in een gezin.

Over het afgesproken bedrag wat dan bruto uitbetaald wordt moet je nog wel zelf inkomstenbelasting betalen.

Vraag gerust om meer informatie bij ons gastouderbureau, onze jarenlange ervaring kan je hierbij goed helpen.

Wat zijn de taken van een nanny?2020-01-08T18:55:01+00:00

Wat zijn de werkzaamheden van een nanny?

De nanny draagt primair de zorg voor de verzorging en opvang van de kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Ze heeft alle aandacht voor de kinderen en zorgt voor een warme en fijne thuissituatie. Ieder gezin heeft daarnaast zijn eigen wensen met betrekking tot de kinderopvang en de opvang kan dan ook daarop worden afgestemd. De nanny kan bijvoorbeeld de kinderen naar school brengen, ze van school halen, met ze mee naar andere activiteiten of gewoon leuke dingen doen, helpen bij het maken van huiswerk of eventueel andere extra begeleiding bieden. Daarnaast kunnen lichte huishoudelijke taken (wassen, strijken, koken), die te maken hebben met de zorg voor de kinderen, ook in het takenpakket van de nanny behoren. Dit alles wordt van te voren besproken met de ouders

Waar moet een nanny aan voldoen?2020-01-08T19:01:15+00:00

Profiel van onze nanny’s

De nanny’s zijn gediplomeerd volgens de Wet Kinderopvang en zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een geldig certificaat kinder-EHBO. Onze nanny’s zijn professionals en zijn gedreven in het werken met (kleine)kinderen, hebben een fijne persoonlijkheid, zijn betrokken bij het gezin, hebben het liefst ruime ervaring, weten wat de gastkinderen nodig hebben en wat zij kinderen mee willen geven in de opvoeding. Daarnaast vind kinderopvang via Steentje het zeer belangrijk dat de nanny betrouwbaar en geduldig is, zelfstandig kan werken, woonachtig is in de regio Etten-Leur, de Nederlandse taal machtig is, helder kan communiceren, een verzorgde en positieve uitstraling heeft, zich wil blijven ontwikkelen en aan kan sluiten bij de wensen van de ouders.

Werving en selectie criteria2020-01-08T19:01:38+00:00

Werving en selectie

De nanny’s worden na aanmelding uitgebreid gescreend en geïnterviewd op achtergrond, ervaring, persoonlijkheid, kennis en motivatie. Kinderopvang via Steentje werkt alleen met professionele, gekwalificeerde en betrouwbare nanny’s die passen binnen het door Steentje opgestelde profiel. Onderdeel van de screening zijn tevens het eventueel natrekken van referenties en het overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Tevens geldt tegenwoordig een continue screening door de Nederlandse overheid.

Ga naar de bovenkant