Kinderopvang bij u thuis

Als ouder(s) wilt u de veilige en liefdevolle opvang voor uw kind(eren).

Steeds meer ouders kiezen voor kleinschalige opvang via een gastouder. 

Gastouders vangen veelal kinderen in hun eigen huis op. De mogelijkheid bestaat echter ook om de opvang bij u zelf thuis te organiseren. De gastouder heet dan ‘nanny’. Met een nanny aan huis ontstaat er rust en geborgenheid voor uw kinderen. 

Wat doet een nanny?

Een nanny biedt opvang bij u thuis en is feitelijk een gastouder-aan/in-huis. 

Opvang door een gastouder bij u thuis biedt kinderen rust en liefdevolle verzorging in hun eigen vertrouwde omgeving. De nanny heeft alle aandacht voor uw kind(eren) en speel- en sportafspraakjes kunnen gewoon plaatsvinden. De nanny verzorgt uw kinderen en verricht ook licht huishoudelijke werkzaamheden die behoren bij de verzorging van uw kind(eren). Geen gehaast van en naar een kinderdagverblijf; de nanny komt en u vertrekt naar uw werk. Vaak kunnen met nanny’s – in tegenstelling tot bijv. opvang via een kinderdagverblijf – ook afspraken gemaakt worden over opvang buiten de reguliere uren. Flexibiliteit en maatwerk kenmerken dan ook de opvang aan huis. U betaalt enkel het aantal overeengekomen uren waarop u opvang nodig heeft, terwijl u bij een kinderdagverblijf vaak ‘gebonden’ bent aan de openingstijden. Een nanny biedt u kortom veilige en liefdevolle opvang van uw kinderen, op de uren dat u ook daadwerkelijk nodig heeft. En dat bij u in huis; zodat de kinderen in hun eigen huiselijke omgeving opgevangen worden en hun speel- en sportafspraken gewoon door kunnen gaan. Dat geeft rust! 

Kwaliteitseisen nanny: 

Nanny’s zijn allen in het bezit van een diploma mbo-2 Helpende Zorg & Welzijn. Tevens beschikken zij over een EHBO-diploma en wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag VOG overlegd. Alle gastouders van Steentje zijn opgenomen in het Landelijk Kinderopvangregister. 

Hierdoor kunt u aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag waardoor u een groot deel van de opvangkosten kunt terugkrijgen. 

Bemiddelingsprocedure

Overweegt u een nanny? Wij staan u graag vrijblijvend te woord of komen bij u langs om uw wensen te inventariseren en onze mogelijkheden aan u toe te lichten. 

Verdiensten Nanny

Een nanny kan zelf haar tarief bepalen. U komt samen de voorwaarden overeen die contractueel worden vastgelegd, zoals uren en bijbehorend tarief. 

Het overeengekomen tarief betreft een bruto bedrag. Uw nanny is zelf verantwoordelijk voor haar belastingaangiften en de betaling voor loonbelasting. 

Het tarief bedraagt minimaal het minimumloon. Het minimumloon verandert elk jaar op 1 januari en 1 juli. Steentje controleert 3 maal (1/1, 1/7 en de verjaardagsdatum) per jaar of het tarief niet onder het minimumbedrag uit is gekomen. 

De reiskosten worden door de ouders vergoed. Deze bedragen € 0,19 per km. 

Voor feestdagen geldt dat deze al in het uurloon verwerkt zijn. 

Nanny’s zijn vaak flexibel en ook bereid om in avonden te werken. Afhankelijk van de tijdstippen worden hiervoor onregelmatigheidstoeslagen gerekend. 

Regeling dienstverlening aan huis

Wanneer uw nanny maximaal drie dagen per week in opdracht van u als ouder bij u werkt, dan kunnen deze werkzaamheden gerekend worden onder de ‘regeling dienstverlening aan huis’ (zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis

Wanneer uw nanny onder deze regeling valt, is zij voor de Belastingdienst niet in loondienst. Indien ze aan de gestelde voorwaarden voldoet, krijgt ze het gehele bedrag van het met u afgesproken tarief (bruto-loon) netto uitgekeerd (bruto-loon wordt dus netto-loon). 

Aan welke voorwaarden moet een nanny voldoen? 

Om onder de 'regeling dienstverlening aan huis' te vallen moet de nanny aan de volgende voorwaarden, rechten en plichten voldoen: 

Ze voert de door de ouder opgegeven taken zelf uit; 

Voor de diensten betaalt de ouder(ten minste het wettelijk minimum)loon. 

Er is sprake van een gezagsverhouding, waarbij de ouder, werkgever is en de nanny, werknemer. De ouder geeft dus aan welke taken de nanny uit moet voeren;

De  nanny werkt maximaal drie dagen per week voor een gezin, ze mag wel bij een tweede gezin aan de slag voor de overige dagen;

Ze krijgt een vakantietoeslag van 8%. Let op: Deze vakantietoeslag zit al in het uurloon van de nanny verwerkt. U betaalt hiervoor dus niets extra.

De nanny moet de inkomsten opgeven aan de Belastingdienst. Deze inkomsten worden meegeteld voor het vaststellen van uitkeringen, toeslagen en de voorlopige teruggaaf;

Een Nanny van Nanny-care heeft recht op 4 weken betaald vakantie. Ook dit zit in het uurtarief inbegrepen. U betaalt hiervoor dus niets extra. 

De ouder mag de nanny ontslaan, daar heeft hij/zij geen ontslagvergunning voor nodig. Wel dient de ouder een afgesproken opzegtermijn in acht te nemen. Indien er geen opzegtermijn afgesproken is, geldt een wettelijk opzegtermijn van één maand;

De ouder heeft verder geen administratieve verplichtingen en draagt geen loonbelasting en premies werknemersverzekeringen af. De nanny is zelf verantwoordelijk voor belastingaangifte en eventuele afdracht van de loonbelasting.

Urenverrekening

De nanny vult voor de vierde dag van de nieuwe maand haar urenstaten over de voorbije maand elektronisch in. U controleert en accordeert deze urenstaten voor de 8e van de maand. Steentje stuurt u hierna een factuur die u binnen de betalingstermijn van 2 weken kunt voldoen. Zodra uw betaling binnen is, wordt de nanny door Steentje uitbetaald. 

Kinderopvangtoeslag

U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u en uw eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:

U en uw toeslagpartner werken, volgen een traject naar werk, een opleiding of inburgeringscursus.

U hebt met Nanny-care Steentje (onderdeel van gastouderbureau Steentje) een contract afgesloten.

U betaalt zelf een deel van de kosten van kinderopvang. Dit is uw eigen bijdrage.

U en uw toeslagpartner hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

U krijgt kinderbijslag of een pleegouderbijdrage, of u onderhoudt het kind in belangrijke mate.

Uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang zoals gastouderbureau Steentje.

Uw kind staat ingeschreven op uw woonadres.

Uw kind zit nog niet op het voortgezet onderwijs.

Zie voor de volledige informatie: www.belastingdienst.nl/kinderopvangtoeslag

Tot slot

Meer weten over de (vele) mogelijkheden voor veilige, liefdevolle en flexibele opvang van een nanny bij u aan huis? Wij staan u graag te woord! 

Kinderopvang via Steentje

Spoorlaan 167

4872 XM Etten-Leur

GSM: 06-41528470

076-kinderopvang.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer  0641528470

www.nanny-care.nl

info@gob-steentje.nl

Geboortebord

Baby op komst? Ontvang als klant een mooi geboortebord!

Geboortebord