Kober is gestopt met gastouderopvang

BREDA - Kober kinderopvang is gestopt per 1 maart 2019 met gastouderopvang.

Dat heeft de directie de 170 gastouders laten weten. Reden: een nieuwe strategische koers. Een gastouder reageert verrast: ,,Bam de botte bijl erin. Ik begrijp dit niet.” 

Kober laat weten de gastouders indien gewenst te begeleiden naar een ander gastouderbureau. De 170 gastouders zijn zelfstandig ondernemer en kiezen, aldus Kober, zelf via welk bureau ze hun werk voortzetten. ‘De kinderen die ze opvangen, verhuizen mee en zullen dan ook niets merken van de overgang.Hilde Vogelzang, directeur/bestuurder a.i., over de onrust: ,,Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Er zijn bezorgde reacties binnengekomen, zeker. We hebben geprobeerd iedereen zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Maar iedereen tegelijk gaat niet. Zo hebben vraagouders de informatie soms eerder gezien dan de gastouders. We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat dat heel vervelend is.”

 

Kwaliteitseisen

Gastouders werken hoofdzakelijk via een organisatie, mede omdat de kosten voor de ouder zo aftrekbaar zijn. Er worden stevige wettelijke kwaliteitseisen gesteld aan het gastouderschap, zoals registratie in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Een gastouder mag maximaal zes kinderen tegelijkertijd opvangen, waarvan 5 kinderen onder de 4 jaar, 4 kinderen onder de 2 jaar en 2 kinderen onder de 1 jaar. De opvanglocatie moet veilig en gezond zijn en de gastouder moet in het bezit zijn van diverse diploma's. 

Veel ouders geven de voorkeur aan gastouderschap om de persoonlijke aandacht en kleinschalige opvang in huiselijke sfeer, boven de grootschaligheid van het kinderdagverblijf of de bso. 

Gastouderbureau Steentje

Spoorlaan 167

4872 XM Etten-Leur

gsm/whatsapp. 0641528470

www.gobsteentje.nl

LRK 920326079 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer  0641528470

www.nanny-care.nl

info@gob-steentje.nl

Geboortebord

Baby op komst? Ontvang als klant een mooi geboortebord!

Geboortebord